Arbeta med menyraden

De rubriker, s.k. kategorier, du ser på menyraden går att döpa om, ta bort och lägga till nya. Menyraden är föränderlig. Med menyrad menar jag den här:

menyrad liten

Kategorierna på ovanstående menyrad är Hem, Om mig, Kursinformation osv.

En kategori kan också ha flera underkategorier, vilket här är de som är inringade med rött . Nu ska jag lägga till underkategorin 3e kurstillfället. Kategorier och underkategorier läggs till på samma sätt.

underkategorier_markerad

För att skapa en ny kategori går du först till Inlägg > Kategori. Skriv in namnet på din nya kategori och klicka på Lägg till ny kategori.

skapa kategori

Nästa steg är att gå till Utseende > Menyer.

skapa kategori2

Nu är det dags att lägga in din nya kategori. På bilden har jag skapat en underkategori som heter 3e kurstillfället. Du ser att jag har klickat på Visa alla samt markerat kategorin jag vill lägga till i menyn. Glöm inte att klicka på knappen Lägg till i meny!

skapa kategori3

Menyraden du just har skapat lägger sig sist, längst ner, bland alla kategorier. För att placera den där du vill ha den så är det bara att ställa musmarkören på kategorin och ta tag i den och dra den till rätt plats. Allra sist måste du också klicka på Spara meny!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *