Lägg till en ”widget”

Widget är benämningen på de funktioner du hittar i högerkanten på din blogg. Exempel på widget:ar är Sökrutan, Senaste inlägg och Senaste kommentar. Meta widgeten är inloggningssidan för administratören, dvs. din inloggningssida.

Authors widget_151027

De här widgetarna hittar du under Utseende > Widgets. För att lägga till widgets så ställer du muspekaren på den du vill ha och drar över den till högerfältet. I högerfältet kan du sedan flytta widgetarna och byta deras inbördes ordning genom att dra och släppa dem där du vill ha dem.

authors widget_skärmdump_141004

Du öppnar widgets genom att klicka på den lilla pilen till höger. På bilden har jag öppnat Senaste kommentarer och där kan jag döpa om widgeten till ett nytt namn. Jag kan också ange hur många kommentarer som ska visas.

Authors Widget_primär sidopanel_151027

Du kan se en film om hur man gör på supportsidan för Moobis.se. Direktlänken till filmen (ca 3,5 min.) är: Vad är widgets? Hur gör jag?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *