Att ladda upp olika filer

För dig som undervisar yngre elever blir det aktuellt att vilja lägga in deras alster. Många arbetar med iPads och appen BookCreator. Från BookCreator kan vi spara ner elevernas böcker i olika filformat som e-pub, pdf och som Quicktime/.mov

Pdf-filen visas endast som bild och text på sidorna. Något ljud går det inte att spela upp i pdf-formatet. Quicktime och e-pub filer fungerar om de inte är för stora. Längre och därmed tyngre filmer är det bättre att ladda upp via ditt Youtube-konto.

Här testar jag för att visa hur de respektive formaten ser ut när de är uppladdade i mitt blogginlägg.

1. e-pub

Boken om min hund Melker

2. pdf-fil

Boken om min hund Melker

3. Quicktime

Boken om min hund Melker

PS. Tack Carola för att du delade med dig av BookCreator exempel från dina kurser!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *