Öppna länk i nytt fönster

Om och när du länkar filer och bilder i dina inlägg så är det bra om besökaren inte leds bort från din blogg när denne klickar på länkarna. Därför är det bra att lära sig ställa in länkar så de ”öppnas i nytt fönster”. En annan fördel är att besökaren inte heller behöver backa för att komma tillbaka till din blogg. På så vis tappar vi inte bort besökare. De  har ju hela tiden kvar den ursprungliga sidan bland sina flikar i webbfönstret.

Nu visar jag hur du gör detta:

Först ställer du markören på filen som du vill öppna i nytt fönster. Gå sedan gå upp i menyraden och klicka på knappsymbolen för länk (den som jag rödmarkerat på bilden).

länka fil_markerad

När du klickar på symbolknappen för länk öppnas följande dialogruta. Här klickar du i rutan ”Öppna länken i ett nytt fönster/flik” samt sparar alternativt uppdaterar.

rutan öppna länk i nytt fönster

Här ser du en sammanfattande vy på arbetsgången. Glöm inte att först ställa markören i filnamnet för det krävs för att dialogrutan ”Infoga/redigera länk” ska öppnas när du klickar på knappsymbolen för länk.

sammanfattande bild

Kom ihåg att alltid spara alternativt uppdatera!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *